Cum se face o mască de usturoi și aloe vera care detoxifică și întinerește pielea

Căutați o modalitate naturală de a trata acneea și de a vă întineri pielea? Nu trebuie să te uiți mai departe decât la usturoi! În fiecare zi, pielea este expusă la lucruri care pot accelera procesul de îmbătrânire. Razele soarelui, otrăvuri de mediu şi aportul nutriţional săraci sunt doar câteva dintre ele. Apoi este posibil să aveți nevoie de o mască de usturoi.

Dar cel mai îngrijorător lucru este că suprafața pielii acumulează murdărie și alte lucruri fără să-l observați. În general, împiedică pielea să respire corect. Prin urmare, este important să se utilizeze un tratament de detoxifiere care, pe lângă curățarea pielii, îl protejează de substanțe agresive. Din fericire, există cure naturale ieftine care oferă beneficii uimitoare fără a provoca alergii sau efecte negative. Usturoiul este unul dintre ele. În acest articol, vă vom spune despre numeroasele beneficii ale usturoiului pentru piele și cum să îl utilizați în rutina obișnuită de frumusețe.

Mască de usturoi pentru întinerirea pielii

Mască de usturoi pentru întinerirea pieliiAceastă mască de usturoi este un tratament natural care a fost folosit de mult timp pentru a promova regenerarea celulelor în piele. Usturoiul este utilizat atât în scopuri gastronomice, cât și în scopuri medicale, dar multe studii au demonstrat că are și utilizări cosmetice excelente. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de antioxidanți și ingrediente hidratante, inclusiv ingredientul activ alicină.

Această substanță are efecte antiinflamatorii și antibiotice care controlează simptomele alergiilor și creșterea ciupercilor și a bacteriilor după ce este absorbită de piele. Acesta, împreună cu concentrațiile ridicate de vitamine și minerale, oferă o barieră protectoare împotriva daunelor cauzate de soare și de alți factori de mediu. Proprietățile sale de vindecare și restaurare stimulează îndepărtarea semnelor și cicatricilor și, de asemenea, reduc riscul apariției ridurilor timpurii.

Componentele sale antibacteriene contracarează acneea și promovează curățarea porilor pentru a elimina punctele negre. În plus, usturoiul are proprietăți de albire și exfoliere, care elimină rapid celulele moarte ale pielii și hiperpigmentarea.

Folosind o mască de usturoi, printre altele, este sănătoasă deoarece:

 • Îmbunătățește simptomele dermatitei.
 • Protejează pielea și o menține tânără, reducând în același timp riscul de cancer de piele.
 • Reglează pH-ul pielii.
 • Controlează producția excesivă de grăsimi și hidratează pielea uscată.
 • Aceasta accelerează recuperarea de la arsuri, răni și eczeme, precum și previne răspândirea ciupercilor.
 • Îmbunătățește circulația sanguină a pielii pentru a crește oxigenarea țesuturilor pielii.

Cum să pregătiți o mască de usturoi pentru detoxifierea și întinerirea pielii

Cum să pregătiți o mască de usturoi pentru detoxifierea și întinerirea pieliiMasca naturală de usturoi este făcută cu ingrediente potrivite pentru toate tipurile de piele. Aplicarea acesteia reduce producția excesivă de grăsimi și, deoarece reglează activitatea glandelor sebacee, controlează și uscarea. Folosindu-l în mod regulat păstrează fata ta liber de celule moarte şi îi conferă o textură mai lină, mai curat şi mai hidratat.

Ingrediente

 • 3 catei de usturoi
 • 2 linguri de lut alb
 • 3 linguri de miere
 • Apă de apă (cât de mult aveți nevoie)

Metodă

 • Mai întâi, puneți usturoiul într-un mortar și zdrobiți-l până când obțineți un aluat gros și suculent.
 • Puneți usturoiul într-un castron și amestecați cu lut alb, precum și cu miere.
 • Umpleți ingredientele cu puțină apă de trandafir și asigurați-vă că obțineți o cremă cremoasă.

Aplicare

 • Seara, imediat după îndepărtarea machiajului, înfășurați-vă părul și acoperiți-vă fața cu un strat subțire de mască de usturoi.
 • Aveți grijă atunci când aplicați în zona din jurul ochilor, deoarece constituenții volatili ai usturoiului pot fi oarecum iritanți.
 • Dacă doriți, puteți aplica masca până la gât și gât pentru a beneficia chiar și de aceste zone.
 • Lăsați să stea timp de 15-20 de minute, astfel încât ingredientele active să poată acționa.
 • Apoi clătiți cu apă rece.
 • După aceea, aplicați un pic de hidratant pe față.
 • Utilizaţi 2 – 3 ori pe săptămână pentru rezultate mai bune.
 • După cum puteți vedea, usturoiul este un ingredient cu multe beneficii sănătoase pentru piele.

Aloe vera-măști pentru toate tipurile de piele

Aloe vera-măști pentru toate tipurile de pieleAloe vera funcționează bine pentru toate tipurile de piele. Trebuie doar să-l amestecați cu ingredientele potrivite. Proprietățile nutriționale ale Aloe Veran fac gelul foarte util în tratamentele de înfrumusețare. Printre altele, măștile de aloe vera reprezintă o metodă bună de a scoate aceste substanțe nutritive pentru bunăstarea pielii.

Aloe vera este o plantă medicinală care a fost folosită de mii de ani pentru a trata leziunile cutanate, cum ar fi:

 1. Arsuri ale pielii
 2. Rana
 3. Ridurile faciale
 4. Acnee

În acest articol, vrem să vă oferim câteva măști de aloe vera pe care le puteți utiliza pentru tipul dvs. particular de piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *