Care sunt exercițiile bune pentru un ochi sănătos

Ochii tăi ar trebui să te urmeze toată viața. Dar dacă doriți să le păstrați sănătoși și supli, au nevoie de exerciții fizice regulate. Cu toate acestea, spre deosebire de menținerea restului corpului fără probleme, este necesar un efort relativ mic. Încercați cele cinci exerciții simple și obțineți ochii în formă de vârf.

Un ochi sănătos închide lumina în aproximativ cinci procente din timp pentru a clipi. În acest fel, corneea este umezită și creierul primește o pauză de la impresiile vizuale. Stai o jumătate de minut și clipește regulat, relaxat și conștient-departe de toate ecranele!

Păstrați-vă ochii în formă cu exerciții simple

Păstrați-vă ochii în formă cu exerciții simpleEste sănătos pentru ochi să se miște și un ochi sănătos este un ochi în mișcare constantă. De îndată ce ochiul se uită, mișcarea este fixă și ochiul este tensionat. Stați o jumătate de minut și priviți https://zecelucruri.ro/cleanvision-mijloace-pentru-intarirea-vederii/ diverse lucruri din jurul camerei. Mutați-vă ochii de la lucru la lucru și evitați să vă grăbiți între obiectivele turistice – primiți-le.

Exercițiul consolidează capacitatea ochiului de a se concentra la distanțe diferite. Tren pentru un minut să se concentreze pe ceva un pic în afara ferestrei. Apoi schimbați distanța și concentrați-vă în schimb pe ceva la un metru distanță. Apoi așezați degetul mare la 10 cm de ochi și concentrați-vă asupra acestuia.

Apoi, pas cu pas, întoarceți-vă la obiectul din afara ferestrei.Acest exercițiu are scopul de a permite mușchilor ochiului să se relaxeze. Stați cu coatele pe masă și așezați palmele peste ochi, astfel încât toată lumina să se închidă. Împingeți ușor palmele, astfel încât genele să se poată mișca liber. Stai așa un minut. În cele din urmă, respirați adânc.

Practica arată cât de mult este viziunea condiționată mental și psihologic. Mergeți la o plimbare în aer liber și concentrați-vă pe toate lucrurile roșii pe care le vedeți. Dintr-o dată apare o mulțime de lucruri roșii! Când pierdeți concentrarea, alegeți doar o culoare nouă pe care să vă concentrați.

Examenul oftalmologic ortoptic / examinarea vederii comune

Examenul oftalmologic ortoptic  examinarea vederii comuneDacă aveți ochi obosiți, pietroși și greu de concentrat și că vă place să închideți ochii cu un ochi sau că uneori vedeți dublu poate fi o problemă comună de vedere. Acest lucru poate afecta atât tinerii, cât și bătrânii. Într-o examinare extinsă a ochilor, așa-numita examinare Ortoptică a ochilor, examinăm viziunea comună a ochilor, cum ar fi direcțiile ochilor în diferite poziții.

Cazarea, adică capacitatea ochilor de a se regla și de a se concentra la distanțe diferite. Convergența, adică capacitatea ochilor de a privi cât mai aproape posibil fără ca ea să devină dublă. Faceți un istoric medical amănunțit și examinați orice imagini duble sau strabism. În caz de suspiciune de modificări patologice, o trimitere este trimisă oftalmologilor.

În cazul problemelor de imagine dublă sau de convergență, uneori antrenamentul Ortoptic poate fi remediat sau puteți corecta cu prismaglas în ochelari, astfel încât pacientul primește o singură imagine în loc de o imagine dublă. Într-o examinare oculară Ortoptică, uneori poate fi necesară picurarea relaxantelor musculare și a picăturilor de ochi care dilată pupilele. Acest lucru se face pentru a face ochii și mușchii să se relaxeze astfel încât să nu contribuie la o refracție incorectă atunci când sunt suprasolicitați.

Aceste picături sunt date de maestrul optician care are această autoritate. Devii foarte sensibil la lumină de picături și nu ar trebui să conduci în următoarele ore. Bine ați venit pentru a apela și de a face o programare cu maestrul Optician Therese.

Formarea Ortoptică în tulburările astenopice

Formarea Ortoptică în tulburările astenopiceMulți pacienți intră în magazinul optician cu probleme difuze = tulburări astenopice, cum ar fi oboseala, vederea încețoșată la distanță, vederea încețoșată la aproape și uneori atât la distanță, cât și în apropiere. În trecut, li s-au dat doar ochelari de lectură și majoritatea au devenit fără simptome, dar erau dependenți de ochelarii lor de la distanță. Sa văzut că majoritatea oamenilor și-au folosit bine ochelarii în primul an, dar utilizarea a încetinit și simptomele au crescut. După câțiva ani, s-au întors în magazin cu aceeași problemă din nou.

Problemele de vedere refractivă (defecte vizuale comune) sunt cele mai frecvente probleme de vedere în rândul populației, apoi apar probleme de vedere binoculară. Probleme binoculare, cum ar fi acomodative și vergensproblemele creează probleme difuze, cum ar fi dureri de cap, oboseală, vedere încețoșată și dificultăți de concentrare. Viziunea binoculară este atunci când impresiile vizuale de la ambii ochi sunt interpretate într-o imagine din creier. O viziune binoculară bună oferă acea viziune stereo bună, care facilitează evaluarea distanței față de obiecte.

Au fost făcute mai multe studii în acest sens. Potrivit lui Hokda (1985), 16, 8% din cele 119 persoane care au fost incluse în studiu au avut probleme de cazare și un total de 21% au avut probleme binoculare. Ceea ce sugerează că mulți oameni suferă de tulburări astenopice. Mai multe studii au arătat că oamenii care efectuează mult cândmunca are probleme mai acomodative, adică probleme cu capacitatea ochilor de a se adapta pentru a vedea la distanțe diferite. Acestea pot fi clasificate în două grupe:

Grupa unu, insuficiență acomodativă, este definită prin amplitudinea acomodativă este mai mică în raport cu vârsta pacientului. Acești pacienți prezintă simptome precum vedere încețoșată, cefalee, fotofobie, senzație de arsură în ochi, precum și astenopie (oboseală a ochilor).

Grupul doi, spams de cazare, este definit de o afecțiune în care există o tendință involuntară de a menține un nivel ridicat de cazare, deși nu există stimuli acomodativi. În cazul unei fixări la distanță apropiată, vă supra-acomodați. Pacienții vin cu simptome precum vedere încețoșată, în special la sfârșitul zilei, dureri în ochi, dureri de cap, plângeri astenopice și ochelari noi ajută de obicei doar cu câteva săptămâni în urmă, plângerile revin.

Problemele de convergență sunt împărțite în:

  • Insuficiența convergenței – unul converge prea puțin în raport cu obiectul.
  • Excesul de convergență – unul converge prea mult în raport cu obiectul.

Punctul de convergență este punctul în care cele două axe oculare sunt stabilite în comun fără a rupe fixarea. Dacă rezultatele examinării vizuale arată că o nouă pereche de ochelari nu rezolvă problemele, atunci ar trebui să examinăm cazarea, convergența și flexibilitatea de cazare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *