Cel mai bun lucru de făcut dacă aveți dureri articulare.

Durerea genunchiului este frecventă. Acestea pot afecta pe oricine, de la tânărul atlet care este expus riscului de traume sau suprasolicitare până la bătrânul care poate dezvolta degenerare (osteoartrită). Persoanele supraponderale sau care suferă de o boală metabolică, cum ar fi diabetul, sunt mai expuse riscului de a suferi de această problemă. Indiferent dacă sunteți activ sau sedentar, tânăr sau nu atât de tânăr, bărbat sau femeie, nimeni nu este imun la dureri de genunchi. O articulație foarte complexă.

Genunchiul este una dintre cele mai mari, dar cel mai important, una dintre cele mai complexe articulații din organism. Se compune din trei oase (femur, tibie și patella sau patella), două meniscuri, patru ligamente, o capsulă articulară și aproximativ zece mușchi și Bursa. Mișcarea sa este în principal în flexie și extensie (pliere / desfășurare), chiar dacă articulația se mișcă ușor în rotație.

Mușchii puternici și echilibrați cuplați

1Chiar dacă fibula nu face parte cu adevărat din articulația genunchiului, ea poate fi implicată în unele probleme mecanice. Sănătatea articulației genunchiului se bazează în primul rând pe stabilitatea sa. Mușchii puternici și echilibrați cuplați cu ligamente puternice (nu întinse sau rupte) garantează performanțe eficiente și sigure.

Leziuni traumatice. Genunchiul este deosebit de vulnerabil la traume. Indiferent dacă în viața de zi cu zi sau în sport, mișcarea slabă poate duce la entorsa sau ruperea ligamentelor și meniscurilor. Adesea, o leziune traumatică afectează mai multe dintre aceste structuri simultan. Ligamentul cruciat anterior este cel mai dificil de tratat. Indiferent de mecanismul de vătămare, este important să consultați imediat un profesionist calificat în domeniul sănătății atunci când durerea genunchiului apare ca urmare a traumei.

Problema poate deveni cu ușurință cronică și poate fi însoțită de limitări de mișcare și durere. Osteoartrita (osteoartrita) se dezvoltă mai ușor într-o articulație rănită. Leziuni excesive. Sunt mulți călăreți în special. Leziunile excesive sunt rezultatul https://zecelucruri.ro/flekosteel-mijloace-de-combatere-a-problemelor-de-dureri-musculare-si-articulare/ mișcărilor repetate inadecvate sau lipsei de recuperare între antrenamente. O tehnică proastă de alergare, o schimbare bruscă a încălțămintei (fără o perioadă de tranziție), o aliniere greșită a articulației, suprasolicitarea sau o problemă articulară asociată. Picior, șold poate fi cauza acestui tip de vătămare. Cele mai frecvente diagnostice în astfel de cazuri sunt sindromul femural patelar și sindromul benzii Ilio-tibiale.

Un dezechilibru muscular al cvadricepsului

2Sindromul femural patelar se caracterizează printr-un debut treptat al durerii pe sau în jurul patellei (sau patellei). De cele mai multe ori, este cauzată de un dezechilibru muscular al cvadricepsului, a cărui porțiune interioară (medială vastă) este mai mică, rezultând o aliniere greșită. Durerea apare adesea atunci când alergi, mergi pe scări sau în timpul unei poziții prelungite de ședere (de exemplu, în cinema).

Sindromul de bandă Ilio-tibială este exprimat în durere pe partea exterioară a genunchiului, adesea sub formă de arsură. Este uneori însoțită de dureri de șold, lamență și tensiune musculară pe toată coapsa. Banda ilio-tibială este o bandă fibroasă care leagă șoldul de genunchi. Când este întins, creează frecare și apoi iritație pe marginea exterioară a genunchiului. Acest sindrom este uneori numit genunchiul alergătorului.

Alte tendoane pot fi afectate de suprasolicitare, în funcție de alinierea genunchiului și a articulațiilor adiacente. Bursa, aceste tampoane mici care reduc frecarea dintre un tendon și OS, sunt, de asemenea, predispuse la inflamație în timpul utilizării excesive. Aceasta se numește bursită. Durerea este de obicei simțită într-un anumit punct atunci când se mișcă. Palparea Bursei reproduce adesea durerea.

Durerea de genunchi este însoțită de febră, consultați imediat un medic

3Dacă durerea genunchiului este însoțită de febră, consultați imediat un medic. Ar putea fi o infecție. Tulburări Degenerative. Genunchiul este foarte vulnerabil la uzură; este una dintre articulațiile cele mai afectate de osteoartrită (sau osteoartrită). Principalii factori de risc sunt excesul de greutate și istoricul traumatic (leziuni vechi slab vindecate). Vârsta și genetica joacă, de asemenea, rolul lor.

Principalele simptome ale osteoartritei genunchiului sunt rigiditatea, durerea, crăpăturile și pierderea mișcării. În general, rigiditatea apare după o perioadă de odihnă prelungită. Durerea, pe de altă parte, apare mai întâi în timpul mișcării și apoi se stabilește în restul articulației.

Tratați și preveniți durerea genunchiului. Durerile de genunchi cauzate de traume, suprasolicitare sau degenerare nu trebuie luate ușor. Un chiropractician este capabil să evalueze și să determine cauza problemei. El va putea apoi să propună un plan personalizat de tratament, inclusiv ajustări chiropractice, mobilizări, terapii complementare și diverse recomandări (exerciții, postură, stil de viață.

Îngrijirea chiropractică, prin acțiunea sa dublă atât asupra biomecanicii, cât și asupra sistemului nervos, poate ajuta la prevenirea leziunilor genunchiului. Postura corectă, articulațiile fluide și comunicarea eficientă corp-creier îmbunătățesc echilibrul și propriocepția (percepția corpului în spațiu), reducând riscul căderii. În plus, un corp ale cărui impulsuri nervoase circulă optim este un corp care se va vindeca mai ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *